Daisy Correia

FADO

Mediterrane sferen bij deMess met fadozangeres Daisy Correia

Op 12 april verwelkomt podium deMess fadozangeres Daisy Correia. Zij is een bevlogen vertolkster van dit repertoire over ’liefde en lot’ en weet op een uitstekende manier het heden met het traditionele van deze muziekstijl te combineren.

Met haar verschijning, haar prachtige stem en inleving in de melancholiek van de fado neemt zij iedereen mee in de hartstocht van deze mooie Portugese muziek. Het is niet erg als het publiek door de taal de poëzie niet verstaat, zolang de mensen de emotie maar voelen.

Fado is niet enkel verdriet, het bezingt het leven en het leven gaat ook over vriendschap, mooie momenten in je leven, over de zee, verlangen etc. Daisy schrijft ook haar eigen repertoire. Zij is de enige in Nederland die jaren geleden het aandurfde om de fado ook in het Nederlands te zingen en Nederlandse nummers te vertalen naar het Portugees. Dat zal ze ook in deMess laten horen.

Daisy is in Portugal regelmatig in diverse tv-programma’s te zien en stond in grote shows zoals in Genève, Montreux, Parijs, Köln, Luxemburg, Lissabon en Porto. Ze staat al bijna 10 jaar in de Nederlandse theaters met haar eigen programma’s o.a. ‘Uma casa Portuguesa’ een hommage aan de fadokoningin Amália Rodrigues. Ook werkte ze samen met o.a. Lenny Kuhr, Fernando Lameirinhas en Stef Bos.

Deze Nederlandse artieste met het Portugese bloed bewijst dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van ’saudade’ het onbestemde verlangen, voor iedereen tijdloos en vervuld van troost en liefde altijd herkenbaar is. Daisy treedt in podium deMess met haar pianist Frank Keijzer op.